Vaša košarica je trenutno prazna

13 istraživanja o blagodati cinka

 

Što je cink?

Cink je važan protuupalni i antioksidativni hranjivi sastojak za mnoge biološke procese u ljudi. Relativno je poznato da je dobar za potporu imunološkom sustavu, ali može biti i vrlo važan za reproduktivno zdravlje, pravilan rast i razvoj djece, zdravlje kostiju, vida, sluha, probavnog zdravlja, kože i rasta kose.

Pročitaj cijeli članak

9 sastojaka koje treba potražiti kao dodatak imunitetu

 

Što radi imunološki sustav?

Imunološki sustav pomaže u zaštiti od štetnih virusa, bakterija, parazita i gljivica. Ova sofisticirana mreža stanica, proteina, tkiva i organa djeluje kao sustav biološkog nadzora u stvarnom vremenu, kontinuirano razlikujući potencijalno štetne i neškodljive mikroorganizme.

Naš imunološki sustav možemo podijeliti u dvije vrste - urođeni i prilagodljivi. Urođeni imunološki sustav ima mnoštvo funkcija, ali njegov je primarni posao slanje imunoloških stanica koje se bore protiv mikroba na ugrožena područja u tijelu kako bi se spriječila infekcija. Urođeni imunološki sustav pomaže potaknuti drugi dio imunološke obrane.

Prilagodljivi imunološki sustav, poznat i kao "stečeni imunološki sustav", osnova je kojom cijepljenje štiti od infekcije. U određenom smislu, prilagodljivi imunološki sustav pomaže nam pružiti "napredno upozorenje" na opasnost koja vreba iza ugla.

Stanice urođenog imunološkog sustava, koje su prva linija obrane, uključuju sljedeće: bazofili, dendritične stanice, eozinofili, makrofagi, mastociti, neutrofili i stanice prirodnih ubojica.

Stanice adaptivnog imunološkog sustava uključuju B stanice i T stanice.

Pročitaj cijeli članak

Niska energija? Evo 5 dodataka za zdravlje mitohondrija

 

Želite li probaviti hranu koju ste upravo pojeli? Potrebna vam je energija. Želite li vježbati? Potrebna vam je energija. Želite li gledati svoju omiljenu TV emisiju? Da, čak i za to je potrebna energija. A mitohondriji u cijelom tijelu ključni su za pružanje ove energije koja vas podržava.

 

‌‌‌‌Što rade naše mitohondrije?

U svakoj od naših stanica živi sustav organela ili malih organa koji obavljaju ključne tjelesne funkcije. Zamislite svoju ćeliju kao još jedno malo tijelo unutar vašeg vlastitog tijela.

Mitohondriji su organele unutar naših stanica koje proizvode energiju ili ATP za pokretanje svake pojedine funkcije u našem tijelu.

Pročitaj cijeli članak

8 prirodnih pristupa snižavanju krvnog tlaka

 

Visok krvni tlak, poznat i kao hipertenzija, često je stanje koje zahtijeva da srce pumpa jače nego što je željeno zbog povećanog tlaka i ukočenosti arterija. Utječući na stotine milijuna ljudi širom svijeta - svaka četvrta odrasla osoba - ovo stanje često ne uzrokuje simptome, a mnogi s povišenim krvnim tlakom ostaju nedijagnosticirani. Iz tog razloga, hipertenzija je nazvana "tihim ubojicom". Poznato je da visoki krvni tlak povećava rizik od srčanog udara, moždanog udara, zatajenja srca i bolesti bubrega, posebno ako se ne liječi.

Krvni tlak sastoji se od dva broja, koja se tradicionalno mjere u milimetrima žive (mmHg). Prvi broj je sistolički krvni tlak, a drugi dijastolički tlak. Krvni tlak izražava se kao 120/80 (sistolički / dijastolički).

  • Sistolički krvni tlak: pritisak koji vaše srce vrši na vaše arterije prilikom pumpanja.
  • Dijastolički krvni tlak: tlak u arterijama kada srce miruje.

Oni s visokim krvnim tlakom moraju biti pod nadzorom svog osobnog liječnika.

Pročitaj cijeli članak

KUPNJA NA RATE

DO 24 RATE BEZ KAMATA

BESPLATNA DOSTAVA

ZA NARUDŽBE OD 270KN DO 360KN

NAJVEĆI WEBSHOP

VIŠE OD 29.000 PROIZVODA
X

Right Click

No right click